HOE SLA JE DE PERFECTE PADEL SERVICE?

HOE SLA JE DE PERFECTE PADEL SERVICE?

Om je beste padelservice te verbeteren, zijn er verschillende technieken en adviezen die je kunt benutten. Zorg eerst dat je bekend bent met de cruciale serveerregels: je mag alleen onderhands serveren, de bal moet eerst één keer stuiteren, en je mag alleen slaan als de bal zich op heuphoogte van de serverende speler bevindt.

Timing is essentieel: probeer de bal te raken wanneer deze opwaarts beweegt na de stuit. Maak een voorwaartse beweging en 'snijd' door de bal tijdens de slag. Vaak loont het om direct naar de aanvalspositie aan het net te bewegen, waar je partner zich ook bevindt.

Richting van de bal: mik op de hoeken van het veld, waardoor het lastiger wordt voor je tegenstander om terug te spelen. Ook is de backhand van je tegenstander vaak zwakker, dus houd daar rekening mee. Door te serveren in het servicevak en dichtbij het glas, maak je het je tegenstander nog moeilijker. Gebruik hoogwaardige ballen voor een consistente service, zoals de premium padelballen van RAKU.

Variatie en effect: wissel af tussen verschillende services. Met backspin stuitert de bal lager en vertraagt, waardoor je tegenstander sneller fouten maakt. Topspin zorgt voor hogere en snellere ballen na de stuit, waardoor je tegenstander de bal te krachtig kan retourneren. Zijspin kan je tegenstander verrassen door de onverwachte richting van de bal na de stuit.

Greep: zorg ervoor dat het koordje van het racket om je hand zit om wegglijden te voorkomen. Hanteer een stevige grip, zoals de 'continental grip,' waarbij het blad verticaal is en het handvat horizontaal. Pak het racket vast als een hamer. Overweeg ook een extra overgrip, zoals de grips van RAKU, voor meer controle.
Back to blog

Our series

1 of 3